Preview Mode Links will not work in preview mode

Mälaröpodden

Nov 17, 2021

Advent och jul står för dörren och även vår lokala julhandel. Vi gör ett besök på en plats som är i förändring, Träkvista torg. Där hälsar vi på i Manickas bod och träffar ägaren Kristina Billter. Vad betyder den lokala julhandeln för henne och hur tänker hon om framtiden i Träkvista?


Nov 3, 2021

Vi swingar oss till Färingsö och Troxhammars golfklubb, där själva golfandet har avslutats för säsongen men där andra projekt tar vid. Bland annat bygget av en inomhusanläggning där golfare och blivande golfare kan hålla igång även vintertid. 
Vi möter VD Bengt Erkki och vice VD Jimmy Fröberg och kanske...


Oct 20, 2021

Vi tar färjan till Adelsö och hälsar på i Adelsö butik. Butiken drivs sedan drygt 5 år av Marja och Martin och sedan ett halvår i nya lokaler, nära färjeläget. Där har de skapat en knutpunkt på ön med en verksamhet som hela tiden utvecklas. Från lokala samarbeten till egenproducerade middagskassar och...


Oct 6, 2021

Denna vecka dyker vi upp i en anrik och kulturhistorisk miljö, nämligen Rörby gård på Lovö. Vi har den senaste tiden kunnat läsa om att kommunen har planer på att sälja Rörby gård vilket oroat många. Hur ser planen ut nu och hur tänker Ewa von Wowern som driver Lovö Magasin på platsen? 


Sep 22, 2021

I helgen står det konst på schemat när Konstringen arrangeras runt om i kommunen. Konstringen startades 1989 och har i år fler utställare än någonsin på 30 olika platser. 
Vi besöker Form från Skå och Eva Bergvall för ett samtal om hennes konsthantverk och om helgens Konstringen.