Preview Mode Links will not work in preview mode

Mälaröpodden

Oct 6, 2021

Denna vecka dyker vi upp i en anrik och kulturhistorisk miljö, nämligen Rörby gård på Lovö. Vi har den senaste tiden kunnat läsa om att kommunen har planer på att sälja Rörby gård vilket oroat många. Hur ser planen ut nu och hur tänker Ewa von Wowern som driver Lovö Magasin på platsen? 


Sep 22, 2021

I helgen står det konst på schemat när Konstringen arrangeras runt om i kommunen. Konstringen startades 1989 och har i år fler utställare än någonsin på 30 olika platser. 
Vi besöker Form från Skå och Eva Bergvall för ett samtal om hennes konsthantverk och om helgens Konstringen. 


Sep 8, 2021

Vi gör en resa till Munsö och tar del av nya idéer och visioner. För Björn Falk och Falks Event har alltid många bollar i luften och nu även padelbollar i och med Munsö padels två nya banor som blev klara i våras. -Padel är en sport som passar alla, säger Björn som nu planerar för fler projekt och...


Aug 25, 2021

Skogen, jorden, vattnet och djuren. Det är de fyra element som grundar förändringsarbetet i det nya Sånga Säby, eller kort och gott Sånga. Under pandemin har det jobbats för högtryck och nu ska man öppna upp igen i ny skrud den 6 september. Vad kan vi vänta oss?
- Framtiden ligger i historien, säger dagens...


Jun 24, 2021

Kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld står inte till förfogande i nästa års kommunala val. Varför? Och vad ska han göra istället? Dessutom, hur laddar oppositionsråd Hanna Svensson för nästa års val och vilka frågor tror hon kommer synas mest i valrörelsen...